Localhost’a Drupal Kurulumu

Daha önceki yazımızda sizlere Localhost kurulumunu anlatmıştık.Eğer localhost kullanımı bilmiyorsanız önceki yazımızı okumanızda fayda var.Bu yazımda ise sizlere farklı içerik yönetim sistemi olan Drupal’in localhost’a kurulumunu resimli bir şekilde anlatacağım.Drupal çok fazla tercih edilmeyen ama çoğu kişinin göz bebeği olan  bir sistemdir.Ancak incelediğim kadar o kadar da kullanışlı bir sistem olmadığını gördüm.Sanırım bu yüzden çok fazla tercih edilmiyor.Kuruluma gelince; >> İlk önce son sürüm Drupal dosyamızı yani Drupal 6.13′ü bilgisayarımıza indiriyoruz.
>> RAR’dan çıkarttığımız Drupal dosyalarını localhost’ta belirlediğimiz klasöre atıyoruz.
>> Eğer Drupal’ı Türkçe kullanmak isterseniz buradaki dosyaları indirip kurulum dosyalarını atttığınız yere kopyalamalısınız.Kopyalama sırasında aynı dosyanın var olduğunu söylerse hepsinin değiştirilmesi için tümüne evet butonuna basıp devam edebilirsiniz.
>> Daha sonra adres çubuğumuza http://localhost/belirlediğiniz klasörün adı şeklinde yazıp kurulum sayfasını açıyoruz.
>> Açılan sayfada Türkçe seçeneğini seçi devam ediyoruz.
>> Daha sonra ki adımda eminim böyle bir hata ile karşılacaksınız.Bunun için yapmanız gereken şey; Drupal klasörlerinin içinde sites\default klasöründe bulunan default.settings.php dosyasını masaüstüne kopyalayıp daha sonra adını settings.php olarak değiştirip kopyaladığınız dosyanın yanına koyarak bu hatadan kurtulabilirsiniz.
image
>>  Daha sonraki adımda Veritabanı Adı bölümüne phpMyAdmin’de oluşturduğunuz veritabanın adını yazın,kullanıcı adı bölümüne (localhost için) root yazın şfireyede daha önce localhostta belirlediğiniz şifreyi yazın.
>> Bir sonraki adımda mail adresinizi,siteniz için admin yetkisinde olan kullanıcı adı ve şifreyi yazdıktan sonra kurulumu tamamlayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder