Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü - The Lord of the Rings: The Return of the King













Tür : Macera / Fantastik

Gösterim Tarihi : 19 Aralık 2003

Yönetmen : Peter Jackson

Senaryo : Peter Jackson , Philippa Boyens , Stephen Sinclair , Frances Walsh , J.R.R. Tolkien (Kitap)

Görüntü Yönetmeni : Andrew Lesnie

Müzik : Howard Shore

Yapım : 2003, ABD / Yeni Zelanda , 201 dk.



Oyuncular



Elijah Wood (Frodo Baggins) , Billy Boyd (Peregrin “Pippin” Took) , Dominic Monaghan (Meriadoc “Merry” Brandybuck) , Sean Astin (Samwise “Sam” Gamgee) , Ian McKellen (Gandalf) , Ian Holm (Bilbo Baggins) , Viggo Mortensen (Aragorn) , Orlando Bloom (Legolas Greenleaf) , Liv Tyler (Arwen) , Cate Blanchett (Galadriel) , John Rhys-Davies (Gimli) , Bernard Hill (Théoden) , Miranda Otto (Éowyn) , Karl Urban (Éomer) , John Noble (Denethor) , David Wenham (Faramir) , Alexandra Astin (Elanor Gamgee) , Andy Serkis (Gollum/Sméagol)

Kralın Dönüşü, Peter Jackson’ın üçünü bir arada çekerek sinemaya uyarladığı Tolkien’in ölümsüz eseri Yüzüklerin Efendisi’nin son bölümünü beyazperdeye taşıyor.



Kıyamet günü ortamını yaşayan Orta Dünya’da, Yüzük Savaşı’nın son ve en büyük mücadelesine hoşgeldiniz. Bir yanda güvenilmez Gollum’un rehberlik ettiği yüzük taşıyıcısı Frodo ve yoldaşı Sam, Mordor’a ulaşıp Tek Yüzük’ü yokedebilecekleri tek yere götürmeye çalışıyorlar. Diğer yanda Rohan Atlıları ve Ent’lerle güç birliği yaparak Saruman’ı alt etmiş olan Gandalf, Aragorn ve diğer dostlarımız Karanlıklar Efendisi’nin tehtidi altındaki Gondor’a varıp savunmak zorundalar. Gondor’un savunması, hiç kuşkusuz Miğfer Dibi Muharebesi’nden daha kolay olmayacak. Zira Sauron’un orduları çoktan harekete geçmiş durumda. Eğer bunu başarabilirlerse Gondor’u, Isuldur’un kanından gerçek bir Kral ve Kral’ı da daha öncekilerden çok daha çetin savaşların beklediği aşikar.



Yüzük Frodo’yu etkisi altına alıp yeni bir Gollum mu yaratacak? Yüzük Kardeşliği üyelerin Galadriel’in aynasında görmüş oldukları felaket sahneleri gerçek olacak mı? Hobbitköy’ü bekleyen tehlike nedir? Elflerin terkettiği Orta Dünya’da, Sauron yenilse bile İnsanların hükmedeceği yeni çağda Kral kim olacak? Kral, atası Isuldur’un zayıflığını tekrar edecek mi? Ve herşeyden önemlisi Kral, Sauron karşısında muzaffer olacak mı?



Bu ve diğer sayısız sorunun cevabı ile Orta Dünya’nın kaderini, hiç kuşkusuz küçük bir Hobbit’in insanüstü mücadelesinin sonuçları belirleyecek.



0 yorum:

Yorum Gönder