Dövme Nedir?

DövmeDövme vücudun üzerinde iğne veya sivri uçlu bir alet yardımıyla deri altına renkli boyalarla enjekte edilerek oluşan resim, şekil, obje veya yazıların genelidir.
Dövmeler uygulanırken genel de kullanılan boyanın ana maddesi istir. Bununla birlikte içerisin de çivit, kavrulup dövülmüş kemik tozu, antimuan tozu, farklı bitki özleri, safran ve kına kullanılır. Kullanılan malzemelerden dolayı dövme yapılan bölge de kırmızıya yakın bir ton olur.Dövme yapılırken işlem sırasın da acı verir. Kimilerine göre acı hafif gelsede bir çoğuna göre büyük bir acıdır.  Aslında biraz da dövmeci nin elinin hafifliğine de bağlıdır. Bütün bu sebeplerden ve bakımından dolayı dövme mevsimi olarak ilk bahar uygun olabilir. Dövme, teninize göre uyumlu boyaların bu işlem için kullanılan cerrahi metal aletlerle ten üzerine işlenen resimler, yazılar ve objelerdir. Dövme nin anlamı olan tattoo kelimesinden Tahiti lisanından tautau ’dan geçmiştir. Dövmeler kimi zaman sevdikleri kişilerin birbirlerinin baş harflerini yazdırmak için, kimi zaman bağlı bulundukları gruplara ait olduklarını göstermek için, kimi zaman da fark edilmek, kendini göstermek, aykırılığını kanıtlamak isteyen kişilerce kullanılır.
20. yüzyılın başlarından itibaren, özellikle kaptanların ve gemiler de çalışanların yaptırmasıyla tanınmaya başlamıştır. Dövme ÇizimiAşk, Romantizm ve Vatanseverliğini belli etmek için dövme yapımı sıklıkla kullanılırdı. Zamanla bu gençlerin arasında bir moda akımına sebep oldu.
Özellikle ergenlik çağına yeni girmiş ya da ergenlik çağın da olan gençlerin daha çok tercih sebebi olmuştur. Bunun da sebebi; Yaşlarının verdiği o zaman ki asilik, farklı olma çabası ve kendini bulmaya çalışmanın verdiği o sıkıntılı dönemleri bir şekil de dışa vurmaya ihtiyaç duyduklarından kaynaklanır. Dövmenin tarihçesi çok eskidir. 2000 li yıllar da Eski Mısır halkının dövme yaptırmış olan mumyaların olduğunu görünce anlaşılmıştır. Mısır lıların yanı sıra Briton ların, Galya lıların ve Trak larında dövmeleri vardı. Bir ara unutulmaya başlanan dövme 18. yüzyıl sonlarına doğru yaklaşıldığında deniz seyahatlerine gidenlerin Yerliler de ve Polinezyalı larda dövmeyi tekrar görmesiyle tekrar geri gelmiştir. Daha önceleri dövme suç işlemiş kişilere ve kölelere uygulanılırdı. Geçen süre zarfında Avrupalı halk dövmeyi unuttular. Fakat günümüzde tekrar daha çok gençler arasında yeniden yapılmaya başlanıldı.  Kalıcı ve geçici dövme olarak ikiye ayrılır.

0 yorum:

Yorum Gönder